avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mai e valabil art 2 din legea 175/2010?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mai e valabil art 2 din legea 175/2010?

mai e valabil art 2 din legea 175/2010 privind scutirea de la plata penalitati de intarziere?
Cel mai recent răspuns: akmerkez , utilizator 18:43, 7 Noiembrie 2011
NU. Legea nu mai produce efecte incepand cu 20.07.2011
(1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi (a fost publicata in MO 502/20.07.2010)
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
cotelino, utilizator
multumesc
Acest articol a fost valabil numai timp de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii, respectiv pana la data de 20.07.2011. Aveti mai jos dispozitiile acestui articol:
Art. II. - (1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si chiriasilor care detin spatiu locativ in baza unui contract de inchiriere cu autoritatile administratiei publice locale, centrale sau cu orice institutie a statului.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica familiilor al caror venit net minim lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depaseste suma de 1.000 lei.
(4) Sumele cu titlu de penalitati datorate catre asociatiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate si din obligatiile contractuale existente intre asociatiile de proprietari si societatea furnizoare de servicii.

Legea nr. 175/2010 a fost publicata in M.Of. nr. 502 din 20 iulie 2010, data la care actul a intrat in vigoare. ;)
Ce putem face dacă Legea în cauză nu a fost aplicată nici de Asociatiile de Proprietari nici
de furnizorii de utilități ( in cazul nostru SCUT Giurgiu ) pe motiv că nu au existat Norme
Metodologice de aplicare a ei ? Se mai poate aplica retroactiv ? În perioada in care Legea respectivă era in vigoare s-a refuzat aplicarea ei pe motivul arătat mai sus, cu toate că îndeplineam toate condițiile. Ce putem face în acest caz ?
Legea nu se aplica retroactiv.
Trebuia ca in timpul aplicarii ei sa faceti reclamatii sau sa dati asociatia de proprietari in judecata.
Legea aceasta nu avea niciun paragraf din care sa reiasa ca ar fi urmat norme de aplicare, deci se aplca asa cum era scrisa.

Alte discuții în legătură

Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere alexandra-alex alexandra-alex Buna seara, am o nelamurire: sunt administrator la o asociatie si in anul 2009 am dat in judecata mai multe apartamente pentru neplata intretinerii. Am primit ... (vezi toată discuția)
Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)